onsdag

BÆCKENKAGE

Det er nu så hyggeligt med hjemmebageri og et hus, der dufter dejligt af bagværk.

En rigtig gammeldags skærekage, så langt tilbage, som fra Madam Mangors tid, er en vidunderlig måde at kigge tilbage til fortiden på.

Opskrift : Madam Mangor sidst i 1800 tallet


BÆCKENKAGE

dej

75 kvint smør ( 3/4 pund )
75 kvint sukker ( 3/4 pund )
6 æg
1 pund mel
25 kvint ( 1/4 pund ) søde stødte mandler
1 tsk. hjortetaksalt
lidt rosenvand

Æggehvide til smørelse
sukker til strøelse
25 kvint (1/4 pund ) mandler

Når smørret er klaret og godt rørt med sukker og æg, kommes deri mel, søde, stødte mandler og hjortetaksalt, opløst i lidt rosenvand. Rør dejen godt.

Hæld dejen i en smurt form, oversmør den med æggehvide, strø den med sukker og belæg den med mandler, der er skåret på langs.

Bages i ovnen ved 175-200 grader i 1 times tid

Spise med mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.