fredag

HERREGÅRDSBOLLER

Kage til den søde tand, - jo, det er skam dejligt med kage til kaffen, men hvad er nu bedre, end en dejlig hjemmebagt bolle, smurt med smør.

Huset dufter så alle er glade . . . .

Kirsten Hüttemeier leverede denne opskrift i 1963 på hjemmebagte boller med appelsinsmag og fyldt med rosiner og sukat, som dog kan udelades.


HERREGÅRDSBOLLER

1 dl apollinaris
75 g smør eller margarine
35 g gær
3 spsk. sukker
1 æg
revet skal af 1 citron
3 spsk. rosiner
3 spsk. sukat
ca. 250 g mel

Apollinaris lunes med fedtstoffet og heri røres gæren i. Så tilsættes sukker, æg, citronskal, rosiner og sukat. Til sidst røres melet i og dejen æltes godt igennem med ekstra mel.

Deles til 14-16 boller, der stilles på en smurt plade og trykkes lidt flade.
Hæver tildækket på et lunt sted i 20 minutter. Pensles med æggehvide eller fløde og drysses med groft sukker, måske lidt mandler.

Bages i ovnen ved 225 grader i 8 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.