søndag

HØJER RISKAGE

Hvis nogen har set brødrene Price lave den traditionelle sønderjyske riskage, tilberedt af kold risengrød, smagt til med revet citronskal og serveret med klatter af flødeskum med rød ribsgelé på toppen, er her chancen for at prøve selv.

De hvide klatter af flødeskum og den røde gelé, symboliserer danskheden. Vi befinder os trods alt i grænselandet.

Der er selvfølgelig forskellige opskrifter på kagen, overleveret fra de sønderjyske husmødre. Her en opskrift fra Tønder.

Opskrift : Lene's



HØJER RISKAGE

1/2 liter sødmælk eller fløde
80 g grødris

80 g sukker
75 g smør
2 æggeblommer
50 g hakkede mandler
1 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. kardemomme
skal af 1/2 citron
2 stiftpiskede æggehvider

Først koges en risengrød af mælk eller fløde og grødris. Risen står koldt evt. natten over.

Rør den kolde grød sammen og tilsæt sukker, smør, æggeblommer, hakkede mandler, vaniljesukker, kardemomme og revet skal af 1/2 citron. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i.

Dejen hældes i en godt smurt springform.

Bages i ovnen ved 150 grader i 1 time.

Før servering sprøjtes klatter af flødeskum på kagen, herover rød gelé.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.