tirsdag

MARENGS-BODUM

Marengs-Bodum, skøn og let kage eller måske mest en dessert af svampede marengsbunde, lagt sammen med rå æblemos. Flødeskum i gitter fuldender kagen og cocktailbær, røde eller grønne, fuldender værket.

En rigtig himmerigsmundfuld, der smelter i munden, hvad enten den spises til en kop kaffe eller den serveres som dessert.

Opskrift : Grethe Kragsberger 1952


MARENGS-BODUM

4 æggehvider
175 g sukker
reven skal af 1 citron
1/2 kg fine spiseæbler
sukker
saft af 1 citron

flødeskum til pynt

Til denne kage piskes æggehviderne helt stive, herefter kommes kommes sukkeret i ad 3 omgange. Pisk til massen er helt stiv, men heller ikke længere, da den kan risikere at blive tynd igen. Den revne citronskal vendes i.

Marengsdejen fordeles i to smurte lagkageforme med løs bund, der fores med smurt smørrebrødspapir. I mangel af forme bruges smurt smørrebrødspapir alen med opbøjede kanter.

Bages lysebrune og svampede midt i ovnen under middelvarme ca. 20 minutter.

Æblerne skrælles, rives på den grove råkostskive, blandes inden den bliver mørk med sukker og citronsaft.

Den rå frugtmos lægges mellem de kolde bunde.
Pyntes ovenpå med gitterværk af flødeskum og røde og grønne cocktailbær.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.