torsdag

SCHWEIZERTÆRTE

Schweizertærte, en flot sommertærte, dækket med friske eller frosne frugter og serveret med flødeskum, smagt til med sukker og likør, er først og fremmest god til en kop kaffe, men også som dessert.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1963



SCHWEIZERTÆRTE

dej

3 æg
200 g sukker
150 g smeltet smør
100 g mel
3 spsk. kokosmel
2 strøgne tsk. strøget bagepulver

fyld

friske eller frosne frugter, vindruer jordbær, bananskiver

likørflødeskum

flødeskum af 2 dl fløde
1 spsk. sukker
3 spsk. likør

Æg og sukker piskes til en skummende masse, heri kommes melet, bagepulver, det smeltede, halvkolde smør og kokosmel. Dejen røres let sammen.
Fyld dejen i en velsmurt form.

Bages i ovnen ved jævn varme (225 grader) i ca. 30 minutter.

Kagen tages fra formen og afkøles.

Læg frugten på i et mønster og dryp evt. lidt af lagen over kagen.

Servér tærten til en god kop kaffe eller som dessert, med likørflødeskum.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.