mandag

SØNDERJYSK KARTOFFELKAGE


En meget dejlig traditionel sønderjysk kage er denne sønderjysk kartoffelkage. Der er mange æg i kagen samt revne, kogte kartofler.

Opskrift : Lene's



SØNDERJYSK KARTOFFELKAGE

12 æggeblommer
250 g sukker
saften og den revne skal af 1 citron
500 g revne, kogte kartofler
150 g bitre mandler
150 g søde mandler
12 stiftpiskede æggehvider

æblekompot, kogt med lidt kanel

Æggeblommerne røres godt og længe med sukker. Derpå tilsættes den siede citronsaft og den revne skal fra citronen. Lidt efter lidt røres de revne kartofler i. Når alt er rørt godt sammen tilsættes de stiftpiskede hvider forsigtigt.

Dejen hældes i en godt smurt springform. Bunden dækkes først med dej, derpå lægges et lag æblekompot og herefter dej og kompot, skiftevis. Sørg for at sidste lag er dej.

Kagen bages i ovnen ved 170 grader i ca. 50 minutter.

Spise med mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.