torsdag

HINDBÆRSNITTER

Den klassiske mørdejskage, hindbærsnitten, er for mange favoritkage nummer et og dejlig er den da også.

Mørdejen kan laves flere dage forinden og ligger så i køleskab, til den skal anvendes.

Opskrift : Marianne Stürup 1971



HINDBÆRSNITTER

mørdej

250 g mel
150 g smør eller margarine
75 g flormelis
1 lille æg eller 2 æggeblommer

Fedtstoffet hakkes i melet, der gnides med fingrene. Dejen samles med ægget og lægges koldt.

Udrul dejen i lange stænger, ca. 8 cm brede, 1/2 cm tykke.

Bages lysebrune og smøres, medens de er varme, med hindbærsyltetøj på den ene side, medens den anden side lægges over.
Lad stængerne køle af, glaser dem med hvid glasur og skær stængerne i trekanter.

Serveres til en glad kop sommerkaffe.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.