onsdag

JORDBÆRTÆRTE FRA ALSACE

Kold eller lunken jordbærtærte fra Alsace, lige skønt i denne klassiske tærte, bagt af mandeldej og serveret med creme fraiche.

I opskriften er angivet 1/2 æg. Pisk et æg sammen med en gaffel og del massen i to.

Opskrift : Marianne Stürup 1971


JORDBÆRTÆRTE FRA ALSACE

dej

125 g mel
125 g sukker
125 g malede mandler
65 g margarine
1/2 æg

creme

1 æg
2 tsk. maizenamel
1 1/4 dl fløde
2 spsk. sukker
1/2 stang vanilje

250 g jordbær

Mel, sukker og malede mandler blandes, margarinen skæres i og dejen samles med let hånd med det halve æg.

Dejen trykkes ned i en smurt, stor lagkageform med løs bund.

Bages i ovnen ved 175 grader i 15 minutter.

Til cremen røres ægget med sukker og maizena. Fløden får et opkog med vaniljekornene og det hele piskes over i æggemassen. Giv det et opkog under stadig piskning.

Kom cremen i tærten og læg de skyllede jordbær over. Bag nu tærten yderligere 15 minutter.

Server den dejlige jordbærtærte, kold eller lunken med creme fraiche til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.