fredag

SKOTSKE SCONES MED SURMÆLK

Skotske scones med surmælk eller kærnemælk er her videregivet i en meget gammel opskrift fra først i 1900 tallet.

De er dejlige til en kop kaffe eller the.

Opskrift : Ugebladet Hjemmet den 20. Januar 1916


SKOTSKE SCONES MED SURMÆLK

3/4 kg  ( 1 1/2 pund ) mel
200 g ( 40 kvint ) margarine
2 gode teskefulde bagepulver
65 g ( 13 kvint ) melis
ganske lidt kardemomme
2 æg
3 3/4 dl ( 1 1/2 pægl ) mælk

Melet udvindes sammen med bagepulveret i margarinen. Sukker og kardemomme tilsættes. Æg og mælk piskes, røres i og dejen æltes.
Dejen udrulles straks og formes til 6 runde, flade kager af 1/4 tommes tykkelse. Hver kage udskæres i fire dele, således der dannes trekanter.

Læg trekanterne på smurt plade og bag dem i den varme ovn i omtrent 20 minutter.
Fem minutter forinden de skal ud af ovnen, pensles de med mælk og bages derefter gulbrune.

Spises friskbagte, flækket, medens de er varme, smøres og spises sammenlagte.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.