mandag

AMERIKANSK CITRON-PIE

En helt igennem klassiker fra de amerikanske bageovne, er denne amerikansk citron-pie, der består af en bund af mørdej, belagt med en lækker citroncreme. Til sidst smuk gylden marengs på toppen.

Opskrift : Grethe Kragsberger 1952

AMERIKANSK CITRON-PIE

dej

100 g mel
1 spsk. melis
lidt salt
60 g ukrydret fedt eller margarine
2-3 spsk. koldt vand

citroncreme

saft og revet skal af 1 citron
100-125 g melis
1 3/4 dl vand
60 g smør eller margarine
3 æggeblommer

marengs

3 æggehvider
4 spsk. melis
2 spsk. melis

Til dejen smuldres det sigtede mel, melis og salt i fedtstoffet. Dejen samles med det kolde vand og hviler mindst 1 time.
Udrulles i ca. 1/2 cm i tykkelse og beklæder en smurt pie eller lagkageform op ad siderne, så det danner kant.

Bages ved 200 grader i 20 minutter.

Til marengs stivpiskes æggehviderne. 4 spsk. melis tilsættes og der piskes atter til hårdt skum. De 2 spsk. melis irøres med let hånd.

Til cremen røres æggeblommerne med melis, mel og saften fra citronen. Sæt vand og fedtstof over at koge, hæld dette langsomt ned i æggemassen. Pisk godt og det hele hældes tilbage i gryden. Piskes ved svag varme til cremen er blevet tyk og cremeagtig.
Cremen afkøles og der piskes jævnligt i den.

Den helt kolde creme hældes over den bagte bund og til sidst bredes marengslaget over.

kommer i ovnen ved 250 grader til marengsen er gylden.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.