mandag

FINE ROSINSNITTER

Fine rosinsnitter til en kop kaffe, the eller chokolade er hurtige at bage, idet der bages en hel bradepandekage, som til sidst skæres i firkantede eller trekantede stykker.

Kagerne er med i en svensk opskriftsamling fra 1950, alle opskrifter valgt til at deltage i en konkurrence.

Opskrift : Ukendt svensk opskrift


FINE ROSINSNITTER

150 g smør eller margarine
150 g sukker
3 æg
6-10 bitre mandler
150 g mel
1 1/2 dl rosiner
2 spsk. hakket appelsinskal
8-10 mandler

Smørret blødgøres og røres hvidt med sukkeret. Æggene tilsættes 1 ad gangen, tillige med de skoldede og malede, bitre mandler. Derefter mel, blandet med bagepulver.

Smør en mellemstor bradepande, springform eller lagkageform. Er bradepanden for stor, deles den over med et stykke smurt karton.
Fyld dejen i formen og bag kagen nogle minutter. Pisk æggehviderne til meget stift skum og tilsæt sukkeret forsigtigt.

Bred marengsmassen over kagen og strø rosiner, appelsinskal og groft skårne mandler på.
Bag kagen yderligere nogle minutter eller til marengsen har fået en svag farve.

Afkøl kagen og skær den i passende firkantede eller trekantede stykker.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.