mandag

FRANSK TRIFLI

Fransk trifli, mere en dessert end en kage og så alligevel. Den skønne kunne ugebladet Hjemmets læsere anno 1916 læse sig opskriften til. Den blev leveret af den legendariske frøken Jensen (Frøken Jensens Kogebog). Vi må huske på, at det var midt i 1. Verdenskrig.

Pillsburymel mel var og er en særlig fin slags amerikansk mel til kagebagning. Almindelig hvedemel går også an.

Opskrift : Frøken Jensen 1916


FRANSK TRIFLI

dej

8 æggeblommer
350 g florsukker
stiftpiskede æggehvider af 8 æg
2 små tsk. hjortetaksalt
1/4 kg mel, halvt kartoffelmel og halvt pillsburymel

Æggeblommer og florsukker piskes sammen og blandes med de stiftpiskede hvider. Mel og hjortetaksalt tilsættes.

Dejen hældes straks i en form, beklædt med smurt papir. Fintrevne mandler røres i dejen.

Sættes i ovnen straks ved 160-180 grader. Prøv med en tandstik, om kagen er bagt.

Kagen, der ikke behøver at være friskbagt, overhældes med saft og henstår hermed en times tid.
Den pyntes med skum, tilsat sukker og knuste vaniljetabletter (vaniljesukker). Skummet udsprøjtes igennem sprøjteposen i parallelle linjer. Også enderne dækkes med skum. Kagen dekoreres med små roser, udsprøjtet af lyserødt skum og den pyntes med den grønne angelika, udskåren i strimler og blade.

Spise med mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.