torsdag

HVID AMERIKANSK DAMEKAGE

Hvid amerikansk damekage, lanceret af Madam Mangor for hen ad et hundrede år siden. Gengivet i original udgave fra Mangors hånd.


HVID AMERIKANSK DAMEKAGE

4 lod (13 kv.) afklaret smør (62,52 g)
3 spsk. rosenvand
så meget sukker, som 4 æg vejer
6 velpiskede æggehvider
så meget mel, som 3 æg vejer

Afklaret smør røres med rosenvand og så meget sukker, som 4 æg vejer. Deri røres de stiftpiskede æggehvider og til sidst drysses så meget mel, som 3 æg vejer deri, og der røres sagte om.

Dejen fyldes i en smurt form og bages ved jævn ild, så at den ikke for hurtigt bliver brun. Ovntemperatur 170-190 grader.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.