søndag

SPRØD JORDBÆRKAGE

Lækker sprød jordbærkage af kokosbunde, lagt sammen med flødeskum og jordbær, er en lækkerbisken fra 70'erne.
Bundene kan bages i god tid og opbevares på bageristen et lunt og tørt sted, til de skal bruges.

Opskrift : Grethe Pedersen


SPRØD JORDBÆRKAGE

dej

75 g hvedemel
60 g smør
60 g sukker
75 g kokosmel
1 lille æg
1 knsp. Hjortetakssalt

fyld

4 dl piskefløde
1 1/2 spsk. sukker
250 g friske eller næsten optøede frosne jordbær

Mel og hjortetakssalt blandes og smørret smuldres i. Tilsæt sukker, kokosmel og æg. Ælt dejen med let hånd, til den er samlet.
Del dejen i tre lige store portioner, som bredes ud til kagebunde på en kageplade, beklædt med bagepapir. Hver bund skal være på størrelse med en almindelig lagkagebunde.

Bag bundene på midterste rille i en 190 grader varm ovn, til de er lysebrune. Det tager ca. 10 minutter.
Læg de færdige bunde til afkøling på en bagerist. Pas på, de ikke går i stykker ved flytning til bagerist.

Pisk fløden stiv og smag flødeskummet til med sukker. Lige inden serveringen lægges de afkølede bagebunde sammen med flødeskum og jordbær. Friske jordbær skæres i skiver, frosne jordbær kan lægges hele i.

Tag eventuelt lidt flødeskum og et par friske bær fra til pynt, når bundene lægges sammen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.