fredag

VALNØDDETÆRTE

For de, der elsker en god flødeskumskage til kaffen eller til dessert, ovenpå en god middag, er denne lækre kage en drøm.

Bunde af valnøddedej, lagt sammen med flødeskum, tilsat valnøddekerner og vanilje.

Opskrift : Else Algreen 1964



VALNØDDETÆRTE

valnøddedej til bunde

6 æggeblommer
1 1/2 dl sukker
150 g valnøddekerner
50 g rasp
6 æggehvider

fyld og pynt

3 dl piskefløde
150 g valnøddekerner
vaniljesukker
sukker

Til dejen røres æggeblommer og sukker til tykt skum. Hakvalnøddekernerne og vend dem i æggemassen sammen med raspen.
Pisk hviderne stive og vend dem i dejen til sidst.

Bag dejen i 3 bunde på smurt papir eller aluminiumsfolie ved god varme (200 - 225 grader) 10-15 minutter.

Pisk fløden. Bland de 2/3 af den med groft hakkede valnøddekerner og smag til med lidt sukker og vanilje.

Læg bundene sammen med fyldet og pynt til sidst med resten af det og nogle halve valnøddekerner.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.