tirsdag

ÆBLEHORN

Æblehorn, bagt af gærdej og fyldt med dejlig æblemos, er gode til eftermiddags kaffen eller teen.
Hornene kan drysses med melis eller perlesukker.

Der bliver ca. stk. af portionen.

Opskrift : Gærbagning 1984


ÆBLEHORN

dej

50 g gær
2 dl fløde
1 æg
1 tsk. salt
1 spsk. melis
3/4 dl creme fraiche 18 %
100 g smør
500 g hvedemel

Rør gæren ud i håndvarm fløde. Tilsæt æg, salt, sukker og creme fraiche.
Smørret smuldres i ca. 400 g af melet i en stor skål. Hæld de flydende ingredienser over og slå dejen sammen. Ælt den på et melet bord til en let, smidig dej, der stilles lunt og tildækket til hævning i ca. 1/2 time.
Slå dejen ned og ælt den let. Del den i tre portioner, der rulles ud til ca. 1/2 cm tykke, runde plader. Del hver cirkel i 8 trekanter.

Læg 2 cm stiv æblemos på hver trekant, der rulles sammen fra den brede til den spidse ende. Bøj enderne lidt mod hinanden.
Hornene lægges på plade på bagepapir og efterhæver 25-30 minutter.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med melis eller perlesukker.

Bages midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.

Køl hornene af på pladen.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.