onsdag

GAMMELDAGS HERREGAARDSKAGE

En gammeldags herregaardskage med spiritus, kandiserede kirsebær og tynde chokoladestykker er dejlige at byde på til kaffen.

Det er en pund til pund opskrift.

Af portionen bliver der til to forme.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943



GAMMELDAGS HERREGAARDSKAGE

dej

1/2 kg smør
1/2 kg sukker
9 hele æg
1/2 kg mel
1/2 kg korender
2 tsk. kardemomme
1 snaps cognac
kandiserede kirsebær
tynde chokoladestykker

Smør og sukker røres hvidt. Æggene tilsættes 1 ad gangen og alt røres grundigt. Resten af ingredienserne tilsættes og dejen røres godt.
Fyld dejen i to store, smurte forme.

Bages i ovnen ved 180 grader i 1 1/2 time. Prøv med en strikkepind.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.