mandag

JORDBÆRTÆRTE MED MADEIRA

Jordbærtærte med madeira er jo en skrækkelig lækker sag. Tærten er anvendelig til såvel en kop kaffe, som til dessert efter et godt måltid.

Friske jordbær er stadig at få i butikkerne.

Opskrift : Kirsten Høeg-Larsen 1982


JORDBÆRTÆRTE MED MADEIRA

dej

250 g mel
125 g smør
25 g sukker
en anelse salt
ca. 1 1/2 dl koldt vand
jordbær
lidt sukker
madeira

Smørret smuldres i melet, sukker og salt blandes i og dejen samles let med det kolde vand. Dejen må ikke æltes, da den så bliver elastisk. Læg dejen hvile en times tid.
Rul ud og læg dejen i en smurt tærteform. Læg bagepapir over dejen  og fyld gule ærter eller linser over.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter. Fjern ærter eller linser.

Medens tærtebunden forbager, skylles jordbærrene, nippes og afdryppes på køkkenpapir. Drys lidt sukker i bunden af tærten og fordel jordbærrene i tærten, så de kommer til at ligge helt tæt.
Sæt tærten tilbage i ovnen, der nu er 200 grader varm og bag den færdig ca. 20 minutter. Tærten tages ud og jordbærrene stænkes lidt med madeira.

Servér denne lækre jordbærtærte med flødeskum til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.