onsdag

KOMMENSKRINGLER

Rigtig gammeldags kommenskringler, smurt med smør og en god kop te til, er da vidunderligt en dag vejret driller.

der bliver 25 stk. af portionen.

Opskrift : Else Algreen 1964



KOMMENSKRINGLER

dej

30 g gær
2 1/2 dl mælk
150 g smør eller margarine
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
ca. 1 spsk. kommen
500 g mel

til pensling og pynt

æggehvide
kommen

Rør gæren ud i fadet med lidt af mælken. Bland fedtstoffet med resten af mælken og lun blandingen. Hæld den over gæren og tilsæt kommen, salt, sukker og melet, lidt efter lidt.
Slå dejen godt til den er blank og smidig. Stil den til hævning.
Ælt dejen igennem i fadet, tag den ud på bordet og del den i 25 lige store dele.
Rul stykkerne ud til små, ensartede stænger i ca. 20 cm's længde og form dem til kringler.

Læg dem på en smurt plade og stil dem til efterhævning. Smør kringlerne med æggehvide og drys dem med kommen.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.

Servér kringlerne flækket og smurt med smør til en kop varm te.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.