fredag

MANDEL-MARENGS

Marengs er elsket af små som store. Disse chokolademarengs med hakkede mandler er gode som små kager, men marengsdejen kan også fint bages som reder og kagebunde til at lægge sammen. Der bliver ca. 30 små marengs af portionen.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


MANDEL-MARENGS

dej

4 æggehvider
200 g flormelis
1 spsk. kakaopulver
25 g mandler

Pisk æggehviderne meget stive, - det kræver tørre redskaber. Sigt flormelis og kakaopulver sammen. skold, smut og mal mandlerne fint. Bland dem med flormelis / kakaoblandingen. Vend det hele forsigtigt over i de stiftpiskede hvider og sæt dejen i små toppe på en velsmurt, melet plade.

Bag marengsene ved svag varme (ca. 125 grader) i omkring 30 minutter.
Løsn dem forsigtigt med en skarp kniv og lad dem køle helt af på en bagerist.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.