onsdag

POMERANSBRØD

Vidunderligt pomeransbrød med smag af fennikel til juledagene, hvor brødet serveres, smurt med smør og belagt med syltetøj.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


POMERANSBRØD

dej

750 g rugsigtemel
250 g hvedemel
1/2 liter mælk
70 g gær
50 g smør eller margarine eller fedt
1 1/2 dl sirup
1 tsk. salt
4-5 pomeransskaller, finthakket
1 spsk. stødt fennikel

pensling

fedtstof

Smuldr gæren ud i fadet. Smelt fedtstoffet, tilsæt mælk og sirup og lun blandingen let. Hæld den over gæren i dejfadet. Rør til gæren er opløst. Tilsæt de finthakkede pomeransskaller, saltet og den stødte fennikel.
Arbejd herefter skiftevis rugmel og hvedemel ind i dejen til den er blank og glat. Den må ikke kunne hænge i.

Dejen hæver tildækket på et lunt sted til dobbelt størrelse (ca. 1 time).

Ælt dejen godt igen på et melet bord og del den i to eller tre stykker.

Form hvert stykke til et brød og anbring brødene på en smurt plade. Pensl dem med lidt fedtstof, så de nemmere går fra hinanden.

Efterhæver på pladen i et kvarters tid.

Bages i ovnen ved jævn, god varme (200 grader) i ca. 50 minutter, evt. lidt mere.

For at få en blank og hård skorpe på brødene, pensles de med vand, så snart de kommer ud af ovnen.

Brødene køler af på bageristen.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.