mandag

RUGBRØDSTÆRTE MED KIRSEBÆR

Denne gammeldags rugbrødstærte med kirsebær og smag af nellike og kanel er forrygende. Tærten serveres med kirsebærsyltetøj til.

En rest rugbrød er fortrinlig til denne dejlige rugbrødstærte.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943


RUGBRØDSTÆRTE MED KIRSEBÆR

150 g smør
6 æggeblommer
150 g melis
1 knivspids stødt nellike
1 knivspids stødt kanel
165 g fintrevet rugbrød
6 stiftpiskede æggehvider

syltede, afdryppede kirsebær
rasp

kanel
sukker

pynt

flødeskum

Smørret røres hvidt, derefter tilsættes æggeblommerne, én ad gangen. Herefter melis, blandet med 1 knivspids stødt nellike og 1 knivspids stødt kanel, fintrevet rugbrød og til sidst blandes forsigtigt de stiftpiskede hvider i.

En form smøres godt og drysses med rasp. Heri lægges et lag af massen, ovenpå syltede kirsebær uden for meget saft. Derpå et lag af massen og så fremdeles, til formen er fuld. Øverst masse, der er drysset med rasp.

Bages i en varm ovn og vendes ud af formen. Drysses med kanel og sukker.

Servér tærten kold, pyntet med flødeskum og kirsebærsyltetøj til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.