fredag

SMÅ KRYDDERTVEBAKKER


Små kryddertvebakker med smag af kanel, fennikel og anis er som skabt til en portion frugtsuppe, som den mormor lavede.

I øjeblikket er vi i æblesæsonen. Saml nogle æbler og lav en gang æblesuppe og byd så de små gammeldags tvebakker på suppen.

Der bliver ca. 50 stk. af portionen.

En cellofanpose fyldt med disse dejlige tvebakker, er en rigtig fin værtindegave i juletiden.

Opskrift : Else Algreen 1964


SMÅ KRYDDERTVEBAKKER

dej

2 1/2 dl rugsigtemel
1 1/2 dl hvedemel
1 1/2 spsk. sukker
1/2 tsk. bagepulver
1 spsk. stødt fennikel og anis
1/2 tsk. kanel
50 g smør eller margarine'
1 dl mælk, gerne sur

Bland alle tørre dele og findel fedtstoffet i blandingen. Tilsæt mælken og ælt dejen sammen. Tag dejen ud på bordet og tilsæt om nødvendigt lidt mere hvedemel, dersom den er for lind.
Del dejen i 3 dele og tril den til 3 cm tykke pølser. Læg dem på smurt plade.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Skær pølserne, medens de endnu er varme i 2 1/2 cm brede stykker. Del dem på tværs og tør dem i ovnen ved 175 grader.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.