fredag

SQUASHTÆRTE

En velsmagende og dejlig saftig tærte er denne squashtærte med smag af kanel og ingefær.

Tærten serveres med kold flødeskum og er meget velegnet som dessert.

Opskrift : Kirsten Høeg-Larsen 1982


SQUASHTÆRTE

dej

200 g smør eller margarine
2 spsk. sukker
240 g mel
1 æg

fyld (5 dl mos)

2-3 æg
2 dl sukker
1 1/2 dl fløde
1 tsk. salt
2 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
1 tsk. muskat

Fedtstoffet smuldres i mel og sukker og dejen samles med det let sammenpiskede æg. Lad tærtedejen hvile køligt ca. 1/2 time.
Squashen skrælles, skæres i mindre stykker og dampes derefter mør i ganske lidt vand, kun så meget, at det netop forhindrer påbrænding. Squashen piskes ud til mos efter evt. vand er fjernet. Mosen afkøles og blandes derefter med æg, sukker, fløde og krydderier.

Rul tærtedejen ud og beklæd en smurt tærteform med dejen. Fyldet hældes over.

Bages i ovnen ved 200 grader i 45-50 minutter eller til tærten er gennembagt og gylden.

Servér den dejlige squashtærte med kold flødeskum til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.