onsdag

CALINES SPAREKAGE

Calines sparekage, dejlig over 70 årig bradepandekage med æbler og kanel er både billig og nem at lave.
Om kagen er billig, har nok ikke den store betydning for mange, men dengang først i fyrrene under krigen havde det stor betydning og så var alting rationeret. Bemærk, der er hverken æg eller fedtstof i dejen.

Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945


CALINES SPAREKAGE

dej

750 g flormel (hvedemel)
250 g farin
1/2 liter mælk
2 tsk. natron
1/2 kg skårne æbler

Ingredienserne røres sammen  og de skrællede, ituskårne æbler tilsættes.
Dejen hældes i en smurt bradepande.

Bages i ovnen ved ca. 180 grader i hen ved 1/2 time.

Strø kagen med sukker og kanel.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.