fredag

GAMMELDAGS MAKRONBUND

Lagkager lagt sammen er ualmindelig dejlige, når bundene er makronbunde af mandler, æggehvide og sukker.

Sådanne bunde er gode at have i kagekassen og så kan de fint kombineres med almindelige lagkagebunde, til en spændende kage.

Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945



Til 1 makronbund

dej

90 g mandler (heraf 10 g bitre mandler)
75 g sukker
2 æggehvider
1/4 tsk. bagepulver

Mandlerne tørres i et klæde, skoldes ikke, men hakkes fint eller køres gennem mandelkværnen. Alt sammenrøres med et piskeris ca. 20 minutter.
Fyldes i en lagkageform, beklædt med smurt papir.

Bages i ovnen ved svag varme til bunden er lysebrun.

Bunden vendes straks ud af formen efter bagningen.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.