tirsdag

TYSK ROULADE (STRUDEL)

Igen er vi nået til den tid på året, hvor vi begynder at kigge på bagværk, der er relateret til julen. Både dansk og udenlandsk julebag er rigtig spændende og så er det i høj grad bagværk med traditioner.

Strudel er tysk / østrigs traditionelt bagværk. Her en strudel, fyldt med æbler, sukker og rosiner.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943


TYSK ROULADE (STRUDEL)

dej

1 helt æg
1/2 dl vand
250 g mel
40 g smør
lidt salt

fyld

1 kg æbler, fintsnittede
100 g sukker
60 g rosiner

Pisk æg og vand godt sammen. Ælt herefter mel, smør og salt i. Når det er godt æltet, udrulles det på et klæde, der er drysset med mel, hvorpå de fintsnittede æbler, sukker og rosiner lægges. Tag nu fat i hjørnerne af klædet og rul dejen sammen til en roulade.

Bages i ovnen ved 200 grader ca. 1 time.

Servér den nybagte strudel, skåret i tykke stykker, til en god kop kaffe.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.