søndag

VARDE FYRKAGE

Denne gamle opskrift på Varde Fyrkage stod sidste år hen under jul, at læse på denne side.
Da det er en ret speciel fremgangsmåde, at bage denne så berømte kage fra Varde, er opskriften her igen, såfremt den skulle være bortkommen.


VARDE FYRKAGE

1/4 kg margarine
1/4 kg melis
8 æg
1/4 kg mel

flormelisglasur
kulørte sukkerkugler

Dejen røres sammen ligesom en sandkagedej og en springform smøres og drysses med rasp. Et tyndt lag dej smøres henover bunden af formen, som sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader og bages lysebrun. Tag formen ud af ovnen og smør endnu et lag dej ud over den bagte overflade. Sæt nu kagen i ovnen igen, denne gang i vandbad til overfladen er bagt gylden. Således fortsættes der med at smøre lag på lag ud, der bages mellem hvert lag og dejen er brugt op.

Afkøl kagen lidt, tag den ud af formen og glaser den med et lag flormelisglasur. Til sidst drysses med kulørt pyntesukker.

Servér nu en glad kop kaffe og byd tynde skiver af Varde fyrkage til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.