onsdag

MORITZKAGE

Moritzkage, en lækker kage i fad af revet sigtebrød, fløde og æblekompot, dampet i vin.

Denne over 75 år gamle kage nydes koldt.

Opskrift : Anna Strunge 1939


MORITZKAGE

125g margarine
125 g stødt melis
6 æg
125 g revet sigtebrød
1/2 liter fløde

dej

Margarine, sukker og æggeblommer røres, til det er let og jævnt. Derefter røres det revne sigtebrød i og til sidst de piskede hvider.

Bunden af et omeletfad belægges med et tykt lag æblekompot, der er dampet mør i lidt vin og sukker.
Dejen hældes over kompotten og derefter fløden.

Sættes straks i ovnen og bages ved jævn varme ca. 3/4 time.

Moritzkage spises kold.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.