mandag

OLDEMORS BRUNE KAGER

Brune kager, en gammel juletradition, ikke bare i Danmark, men også i landene omkring os.

Her en gammel Amo opskrift.

OLDEMORS BRUNE KAGER

dej

1 kg Amo
450 g sirup
250 g margarine
250 g brun farin
1 spsk. kanel
1 spsk. nellike
1/2 tsk. kardemomme
50 g pomeransskal
10 g potaske
1/2 dl rosenvand

Siruppen lunes i en gryde og margarinen smeltes heri. Krydderierne og den finthakkede pomeransskal og den brun farin blandes i. Potasken røres ud i rosenvandet og blandes omhyggeligt i massen, der afkøles, til den ikke føles varm, ca. 30 grader, hvorefter melet blandes i, lidt ad gangen. til sidst æltes dejen igennem.
Sæt dejen at hvile til næste dag eller længere, gerne køligt.

Dejen tulles meget tyndt ud, udstikkes til figurer eller skær dem ud med en kniv. Figurerne sættes på en smurt bageplade, pensles med vand, pyntes med mandler.

Bages i ovnen ved 200 grader 8 - 10 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.