tirsdag

FØDSELSDAGSKRINGLE

Fødselsdag i familien eller bare en hyggelig anledning til en kop god kaffe sammen med gode venner. gammeldags fødselsdagskringle er en flot måde at glæde andre på. Og så er den jo ekstra lækker lun.

Det gode ved denne kringle er, at dejen lægges dagen i forvejen.

Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog


FØDSELSDAGSKRINGLE

dej

275 g mel
175 g margarine
25 g gær
1 spsk. vand
2 æg
75 g sukker
1/2 tsk. kardemomme

fyld

75 g smør
75 g sukker
1 tsk. vanilje
1/4 tsk. mandelessens
50 g rosiner

pensling

sammenpisket æg

pynt

25 g mandler
tesukker

Margarinen smuldres i melet (hold lidt tilbage til æltning). Gæren udrøres i 1 spsk. vand. Æg, sukker og kardemomme piskes let sammen og blandes i melet sammen med gæren. Dejen æltes godt sammen og stilles i køleskabet til næste dag.
Dejen æltes igennem, formes til en lang pølse og rulles flad. Smør og sukker røres godt og fordeles på dejen. Rosinerne kommes på, og dejen foldes sammen om fyldet.
Formes til en kringle på bagepapir eller en smurt plade.

Efterhæver ca. 20 minutter. Pensles med sammenpisket æg og drysses med tesukker og hakkede mandler.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.