torsdag

FULDKORNSKAGE

Endnu en dejlig kage i bradepanden er denne fuldkornskage, bagt med halv hvedemel og halv fuldkorn.

Der smages til med kardemomme eller citron.

Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945


FULDKORNSKAGE

500 g flormel (hvedemel)
500 g fuldkornshvedemel
150 g smør eller margarine
250 g sukker
3-4 æg
6 1/2 dl mælk
10-12 tsk. bagepulver (60 g)
kardemomme eller citron

dej

Smørret smeltes, bagepulveret sigtes i melet, der tilsættes kardemomme eller revet citron. De tørre ingredienser blandes sammen og tilsættes æggene, det smeltede fedtstof og mælken.
Dejen hældes i en godt smurt bradepande og strøs med sukker.

Bages ved jævn varme i 30-35 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.