mandag

GAMMELDAGS FASTELAVNSBOLLER MED FYLD

Gammeldags fastelavnsboller med fyld og tesukker på toppen, er dejlige at kunne byde såvel familie, som de, der dumper ind til en tår eftermiddagskasse en søndag eftermiddag.

Kagecremen er så udmærket, gjort af koldrørt cremepulver fra industrien.

Der bliver 20 stk. af portionen.

Opskrift : Tørsleff's Blå Bagebog


GAMMELDAGS FASTELAVNSBOLLER MED FYLD

dej

200 g smør eller margarine
1 1/2 dl mælk
50 g gær
325 g hvedemel
1/4 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. vanilje
1 æg

fyld

kagecreme af 1/2 brev koldrørt cremepulver
2 1/2 dl mælk

pensling

sammenpisket æg

pynt 

tesukker

Smørret smeltes og tilsættes mælken. Afkøles lidt. Gæren udrøres med blandingen. Æg, mel, salt, sukker og vanilje kommes i.
Dejen slås godt igennem med en ske. Den bliver ret lind.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 30 minutter.

Kagecremen tilberedes efter opskrift på posen.

Ælt nu dejen igennem og udrul den i en stor firkant, der deles i 20 små firkanter. På hvert stykke lægges 1 tsk. fyld. Firkantens spidser bøjes mod midten og klemmes godt sammen. Bollerne lægges med sammenføjningen nedad på smurt plade.
Efterhæver ca. 20 minutter. Pensles med æg og drysses med tesukker.

Bages i forvarmet ovn ved 200 i ca. 20 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.