mandag

HJEMMELAVET BAGEPULVER

Bagepulver til bagværk er vel ikke noget vi tænker nærmere over, men blot tilsætter, når det står i opskriften.
Det koster ikke meget, men for over 70 år siden, nærmere i 1945 i slutningen af krigen, kunne det godt betale sig for husmødrene, at lave det selv til en langt billigere penge. Det kunne med lethed opbevares på et tørt sted i tætsluttende dåse eller glas.

For de virkelig nostalgiske og kuriøst tænkende er her opskriften på bagepulver.


HJEMMELAVET BAGEPULVER

250 g Cremor tartari (vinsten)
125 g tvekulsurt natron
25 g rismel eller kartoffelmel
20 g hjortetaksalt

Alt sigtes sammen et par gange. Melet tilsættes for at holde pulveret tørt.

Dosering er ca. 4 tsk. (20 g) pr. 1/2 kg mel.

Pulveret blandes og sigtes sammen med melet, før det kommer i dejen.


Husk at en fugtig bagepulverdej altid straks sættes i ovnen.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.