tirsdag

MARMELADESNITTER

Marmeladesnitter af en mørdej og marengsdej, sammen om en god marmelade.

Bages på pladen i et stykke og skæres ud i passende snitter efter afkøling.

Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945



MARMELADESNITTER

dej

210 g flormel
120 g sukker
120 g smør eller margarine
3 æggeblommer

marengsdej

3 æggehvider
120 g sukker

100 g mandler, hakkede

en stiv syltetøj eller marmelade

Det blødgjorte fedtstof røres til salve med sukkeret. Æggeblommerne røres i, én ad gangen. Til sidst kommes melet i og dejen røres ensartet.

Udsmør dejen på pladen i et tyndt lag og bag det lysebrunt. Tag pladen ud af ovnen og smør et lag marmelade på. Herover bredes marengsdejen. Strø med de hakkede mandler.
Sættes i ovnen og bages lysebrune ved jævn varme.

Efter kort afkøling udskæres passende snitter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.