torsdag

SKOTSKE SCONES MED SURMÆLK

Skotske scones med surmælk eller kærnemælk spises flækket og smurt med smør.

Opskriften havde 100 år på bagen i går og stammer fra Ugebladet Hjemmet, 6. januar 1916.



SKOTSKE SCONES MED SURMÆLK

3/4 kg (1 1/2 pund) mel
200 g margarine (40 kvint)
2 gode teskefulde bagepulver
65 g (13 kvint) melis
ganske lidt kardemomme
2 æg
3 3/4 dl (1 1/2 pægl) mælk

Margarinen indgnides i melet samt bagepulver, melis og lidt kardemomme. Heri røres æggene, pisket sammen med mælken.

Dejen udrulles, så snart den er sammenæltet og heraf dannes 6 runde, flade kager af 1/4 tommes tykkelse. Gennemskæres i 4 dele, således at der dannes trekanter. disse lægges på den smurte plade.

Bages i den varme ovn omtrent 20 minutter. 5 minutter forinden de skal ud af ovnen, pensles de med mælk, bages derefter smukt gyldenbrune.

Flækkes varme, smøres med smør og lægges sammen.

Spise med mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.