tirsdag

BOLLEBRØD

Et godt bollebrød som madbrød eller flækket og smurt og belagt med ost eller pølse.
Dejen er med halvt grahamsbrød og halvt hvedemel.

Bollerne lægges tæt sammen på pladen, evt, i mønster, hvis brødet skal på bordet.
Der bliver ca. 30 boller af portionen.

Opskrift : Brugsen 1881


BOLLEBRØD

dej

5 dl mælk
50g gær
1 bæger kvark (200 g)
1 spsk. olie
1 spsk. salt
4oo g grahamsmel
ca. 500 g hvedemel

Mælken lunes, gæren udrøres heri. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem.
Sættes til hævning et lunt sted ca. 3/4 time.

Dejen slås ned og deles i 30 stykker, som trilles til boller. Bollerne lægges tæt sammen på en smurt plade, evt. i mønster.
Efterhæver ca. 20 minutter. Pensles med vand og drysses med grahamsmel.

Bages i ovnen ved 200 grader 20-30 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.