tirsdag

KOMMENSKRINGLER MED SIGTEMEL

Rigtige gammeldags kommenskringler, smurt med smør og belagt med ost eller pålæg er fortrinlig til en kop te.
Her kommenskringler med hvedemel, tilsat sigtemel.

Opskrift : Husholdning Land og By 1961




KOMMENSKRINGLER MED SIGTEMEL

dej

1/2 kg mel
1 1/2 kg sigtemel
50 g ukrydret svinefedt
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
70g gær
1 spsk. kommen
2 æg
5 dl lunken mælk

Fad og mel stilles lunt nogle timer, gæren røres i fadet med den lunkne mælk og en smule sukker. Æggene piskes sammen og tilsættes sammen med det smeltede fedtstof. Melsorterne blandes. 2/3 af melet sigtes i sammen med salt og sukker. Den sidste tredjedel gemmes til æltningen efter første hævning. Slå dejen til den er sej og blank. Drys lidt mel på dejen og sæt den til hævning med et stykke over på et lunt, men ikke for varmt sted. Hæver til dobbelt størrelse.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, ælt den igennem. Tril den i pølser, der formes til kringler.
Efterhæv dem, pensl med sammenpisket æg og strø lidt kommen på. Sæt dem på smurt plade.

Bages lysebrune ved god varme, ca.225 grader.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.