torsdag

RUGKRANSE

Herlige rugkranse til pålæg, ost eller syltetøj. Servér dem friskbagte til en kop te eller kaffe.

Der bliver 16-18 stk.af portionen.

Opskrift : Brugsen 1981



RUGKRANSE

dej

75 g margarine
3 dl mælk
1 dl vand
50 g gær
1 tsk. salt
250 g groft rugmel
ca. 450 g hvedemel

æg til pensling
sesamfrø

Margarinen smeltes, mælk og vand tilsættes. Gæren udrøres i mælkeblandingen. Salt og mel tilsættes og dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Dejen slås ned, trilles i stænger, deles i 16-18 stykker, som trilles i tynde pølser.
Pølserne snos dobbelt og formes til kranse.
Efterhæver på pladen ca. 20 minutter.
Kransene pensles med æg og drysses med sesamfrø.

Bages i ovnen ved 200 grader ca. 20 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.