mandag

BILLIG APPELSINKAGE

Dejlig smagfuld appelsinkage er denne formkage med kanel, ingefær og nelliker.

Der anvendes økologiske appelsiner.

Opskrift : Husholdning for Land og by 1961


BILLIG APPELSINKAGE

dej

250 g appelsinskaller af øko appelsiner, befriet for det hvide lag
640 g sukker
2 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
1/2 tsk. nelliker
6 spsk. smeltet smør
1/2 kg hvedemel
3 1/2 tsk. hjortetaksalt

Appelsinskallerne skæres i små firkanter og lægges i blød natten over i vand, der dækker. Koges langsomt i samme vand 1 1/2 time. Efter ca. 1/4 times kogning tilsættes sukkeret, som koges med. Når det er afkølet, røres smørret i, derefter melet, som er sigtet med krydderier og hjortetaksalt.
Dejen hældes i en velsmurt form.

Bages i ovnen ved svag varme 170 grader i 1 time. Undgå at åbne ovnen undervejs, da kagen let falder sammen.

Vendes af formen, når den er halvkold.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.