torsdag

LYNKAGE

Lækker og velsmagende bradepandekage er denne lynkage med sine godt 70 år på bagen.

Den færdige kage smøres med kakaoglasur og skæres i passende stykker.

Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945


LYNKAGE

dej

750 g flormel (hvedemel)
500 g smør eller margarine
500 g sukker
5-6 æg (hviderne piskes)
2 dl mælk
4 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
citronskal eller essens

kakaoglasur

Det bløde fedtstof røres til salve med sukkeret. Æggeblommerne tilsættes én ad gangen og der røres mellem hver. Mælken røres i og til sidst tilsættes melet, hvori bagepulveret er iblandet og den revne citronskal.

Dejen fyldes i en smurt bradepande.

Bages i ovnen ved 200 grader 30-40 minutter.

Spise med mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.