torsdag

JOSÉS CITRONKAGE

En uimodståelig og lækker sammenlagt kage med citronkage. Kagen pyntes med citronglasur.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


JOSÉS CITRONKAGE

dej

6 æggeblommer
6 æggehvider
125 g mel
3 tsk. reven citronskal
200 g melis
50 g mandler
1 knsp. salt

citroncreme

2 æggeblommer
2 spsk. melis
2 tsk. maizenamel
2 dl mælk
2 tsk. vaniljesukker
saft og skal af 1/2 citron
citronsaft og reven skal.

citronglasur

100 g flormelis
1 1/2 spsk. citronsaft

Pisk æggeblommerne sammen med saltet i en dyb skål og kom den fintrevne citronskal i. Mal mandlerne fint og kom dem i æggemassen i skålen. Bland mel og sukker og rør det i dejen, som røres godt.
Pisk æggehviderne meget stive og fold dem forsigtigt i dejen, der hældes i en usmurt, tør springform.

Bages i ovnen ved jævn, god varme, 200 grader i ca. 1/2 time.

Kagen vendes ud af formen og afkøles helt på en bagerist.

Til fyldet piskes æggeblommer, sukker, mælk og maizenamel sammen i en tykbundet gryde ved ikke for stærk varme. Rør til det tykner. Tag gryden fra varmen og tilsæt vaniljesukkeret, når det er kølet lidt af.
Cremen køles helt af og smages så til med citronsaft og reven skal.

Flæk kagen igennem og læg den sammen med citroncremen. Til sidst fordeles citronglasur over kagen.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.