lørdag

MADAM WILLADSENS ÆBLEKAGE

Her er æblekagen, der får ryddet op i de gamle franskbrødsrester eller andet lyst brød og ganske nem er den at gå til.
Den bliver bedst, når den står og trækker et par dage efter bagning. Det kan jo have sine praktiske sider.

Skal æblekagen være særlig god, kan der lægges udrullet marcipan midt mellem lagene af æbler.

Æblekage er så elsket og lige vidunderlig til en kop kaffe eller som dessert.

Opskrift : Hudholdning for Land og By 1961

Foto forestiller ikke æblekage

MADAM WILLADSENS ÆBLEKAGE

400 g revet, tørt franskbrød eller tør kage
4 dl sukker
200 g smør
1 1/2 kg skrællede æbler

De skrællede æbler skæres over og kernehuset tages ud, før æblerne skæres i tynde skiver. En stor kageform eller et gratinfad smøres godt og brød, smørklatter, æbler og sukker lægges lagvis (tykke lag æbler), men med brød underst og øverst. Det må gerne toppes op over formens kant, da det under bagning hurtigt synker sammen.

Kagen bages ved jævn varme ca. 1 1/2 time og den skal helst stå i et par dage, før den spises.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.