De mange røde og dejlige kirsebær, der i øjeblikket gør os så glade er rigtig fine i en smuk og lækker sommerpie, der serveres med flødeskum eller vaniljeis til. Der anvendes udstenede bær.
Opskrift : Lotte Haveman
KIRSEBÆRPIE
dej
100 g smør
125 g mel
1 æggeblomme
1 spsk. vand
fyld
udstenede kirsebær
sukker
2 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. nellike
1/2 tsk. kanel
pensling
sammenpisket æg
pynt
sukker
Til dejen findeles smørret og smuldres i melet til en smågrynet masse. Saml dejen med æggeblomme og vand.
Dejen sættes koldt en times tid.
Pensl pie- eller tærteformen (ca.25 cm i diameter) med smeltet smør.
Tænd ovnen og indstil den på 225 grader. Fordel de udstenede kirsebær i formen og drys blandingen af sukker, vaniljesukker, nelliker og kanel over. Udrul dejen på et melet bord, læg den over kirsebærrene og tryk den til i kanten. Skær nogle lufthuller med en kniv. Pensl med sammenpisket æg og drys med sukker.
Bages midt i ovnen på risten ved 225 grader til overfladen er gylden og pien gennembagt.
Serveres lun med koldt flødeskum eller vaniljeis til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.